No photo found
Untitled Document
Geen budget, wel op vakantie?

Zo kun je besparen!


budget vakantieHeeft de crisis invloed op jouw budget maar wil je komend seizoen toch dolgraag op vakantie om even helemaal tot rust te komen? Het is behoorlijk frustrerend als iedereen om je heen straks weer vertrekt naar een heerlijk vakantieparadijs en jij zit thuis omdat je geen geld hebt. Toch kun je met een beetje smart thinking er misschien best wel even tussenuit. Wij geven je wat tips!

 

Tip 1: Vervoer
Vervoer is al de eerste kostenpost. Met de auto en een tentje weg lijkt misschien goedkoop, maar ja, de benzineprijzen van tegenwoordig… je kunt uiteraard niet al te ver weg gaan om op benzine te besparen, maar als je liever wat verder weg wilt binnen Europa, is de trein ook een prima alternatief. Meestal is dit goedkoper dan vliegen. En als je dan toch per se wilt vliegen, vlieg dan via prijsvechters als RyanAir (let wel op de bijkomende kosten!) of wacht op scherpe aanbiedingen voor een volledig verzorgde vakantie.

 

Tip 2: Overnachten
Goedkoop overnachten doe je op een camping, in een hostel of – ietsjes duurder – een bed & breakfast. Wil je toch liever wat meer de luxe van een hotel, let dan op speciale aanbiedingen van reisorganisaties. Hotels die net buiten het centrum liggen zijn veelal goedkoper dan hotels in het centrum. Wil je toch de luxe van een hotel midden in het centrum, dan zul je moeten wachten tot je een geweldige last minute reis kunt vinden.

 

Tip 3: Uit eten
Als je een appartement boekt, wat vaak goedkoper is dan een half- of volpension hotel, kun je zelf koken en dat hoeft niet veel te kosten. En wanneer je wel een keer lekker uit eten wilt, wijk dan eens af van de toeristische plekken en wandel eens een zijstraatje in. Vaak vind je dan leuke tentjes (waar bijvoorbeeld ook de locals komen) die ook nog eens een stuk goedkoper zijn. In sommige landen/steden (Italië bijvoorbeeld) is het heel gewoon dat er ‘couvert’ met je wordt afgerekend. Dit betekent letterlijk dat je moet betalen omdat je servies en bestek gebruikt. Ook de ‘gratis’ mandjes brood zijn niet altijd gratis. Probeer dus op dergelijke dingen te letten.

 

Tip 4: Boodschappen
Het is logisch dat je wilt genieten van al het lekkers dat het land je te bieden heeft, maar drie keer per dag ergens eten is een enorme aanslag op je budget. Ga voor je ontbijt en/of lunch eens naar de plaatselijke markt en neem het lekkers mee naar het strand. Het is een stuk goedkoper én je neemt gelijk een kijkje in het leven van de plaatselijke bevolking.

 

Tip 5: Drank
Cocktails, wijntjes, biertjes… elke dag drankjes op het strand en in bars en clubs kan flink oplopen in de kosten. Koop gewoon af en toe eens zelf drank (en hapjes) in de supermarkt en ga eens lekker een avondje op het strand zitten, al genietend van de ondergaande zon of wat je ook maar voorbij ziet komen.

Travel
 

20.03.2012 - 20:30

Deel dit artikel


Tags

This content has been locked. You can no longer post any comment.

Random articles